Aktiviteter

Hasle Bakker er skabt til glæde for borgerne og visionen er, at det unikke landskab skal sprudle af aktivitet og danne rammen om spændende naturoplevelser og fysiske udfoldelser for alle aldersgrupper.

Derfor har Århus Byråd med vedtagelsen sport og fritidspolitikken afsat midler til at promovere det store rekreative område for borgerne, så mange flere får øje på de mange muligheder, der findes her for oplevelser i det fri.

Den Selvejende Institution Hasle Bakker tilrettelægger i samarbejde med en række foreninger og organisationer aktiviteter, hvor alle interesserede borgere kan deltage i motions- og naturaktiviteter under ledelse af kyndige instruktører og guider.

Der kommer løbende information om aktuelle arrangementer.

aktiviteter i HasleBakkerNedenfor kan du se nogle af de aktiviteter der foregår, og hvem der står bag

Parkrun hver lørdag

Hver lørdag er der motionsløb for de morgenfriske kl. 9.00. Det er Brabrand IF Motion og Brabrand Parkrun, der står for de ugentlige 5 km Park Run med start fra Lenesvej for foden af bakkerne. Efter løbeturen kan man nyde sin medbragte morgenkaffe og få en hyggesnak med de øvrige deltagere.

Vandreture

For de, der foretrækker at gå, er der jævnligt tilbud om fælles traveture på 6-10 km i naturområdet. Turene foregår i samarbejde med Aarhus Fodslaw og Dansk Vandrelaug.

Gåture for kvinder

Hver tirsdag hele året er der fælles traveture i den smukke natur. Turene er fra 3-5 km, og alle kvinder kan være med. Turene arrangeres i samarbejde med Tousgårdsladen og Folkesundhed Aarhus.

Mountainbike

I Hasle Bakker er der i samarbejde med Aarhus MTB-klub, Aarhus 1900 MTB og Aarhus Kommune anlagt en spændende og udfordrende MTB-rute, der kan benyttes hele året. Pæle med skilte viser vej. Ruten er 6 km. Aarhus MTB-klub og Aarhus 1900 MTB

Prøv at løbe på rulleski

På udvalgte dage arrangeres rulleskitræning for både børn og voksne. Erfarne insruktører fra Århus Skiklub hjælper begyndere i gang, og det er muligt at låne udstyr.

Spil krolf

I den vestlige del af området ved tst-Tennis er anlagt en krolfbane. Den drives i et samarbejde med tst-senioridræt. Banen er åben for alle hver mandag formiddag fra april til november. Udstyr kan lånes.

Find vej efter O-kort

Der er mulighed for at lære at finde vej efter et orienteringskort. Med et kort i hånden kan man udforske nye steder udenfor de sædvanlige stier og afmærkede ruter. De aarhusianske orienteringsklubber Aarhus 1900 Orientering og OK Pan afholder jævnligt arrrangementer i området. Der kan desuden downloades med faste poster. Se mere under Orientering.