Cykling-Mountainbike

Til tops på Mountainbike

Prøv det spændende cykelspor med udsigtsposter og tekniske finesser i Hasle Bakker.

Oplev Hasle Bakker på cykel. Rul op til de flotteste udsigter og træd den tohjulede ind i skoven ad spændende småstier og kom helt tæt på naturens mangfoldighed langs Voldbækken og de frodige enge.

Et 5 km langt mountainbikespor snor sig rundt i naturen fra Bakkekammen i øst til Holmstrupgårdsvej i vest. Sporet er fyldt med udfordringer af både teknisk og fysisk karakter. Ruten byder således på hårnålesving rundt på Bakkekammen og fører helt til tops, hvor man kan nyde udsigten over Aarhus fra 105 meters højde over havet, inden den snurrige nedkørsel.

Sporet omfatter også den smukke Grimhøj, hvor man i sommerhalvåret kan nyde synet af bakkens righoldige blomsterpragt og i klart vejr kan få et kig indover Søhøjlandet.

Ruten er afmærket med skilte. Der er startpunkt på cykelstien/grusstien ved vestsiden af Bakkekammen nord for Tovshøjskolen, hvor også områdets øvrige motionsruter har mødested. Ruten er lagt, så man cykler med uret rundt. Man kan også vælge sit eget startsted fra en af de stier, som fører ind i området.

Flere sværhedsgrader

MTB-ruten har sit eget spor i terrænet, men den krydser flere steder gangstier og løberuter, så giv agt for fodfolket. I terrænet er desuden udlagt forhindringer, der kræver, at man sænker farten for at holde balancen og undgår uheld. På flere opkørsler skal der trædes godt til i pedalerne for at holde cyklen kørende.

MTB-ruten er åben for alle og kan bruges hele året. Den er anlagt, så den appellerer til både begyndere og erfarne ryttere. Især forløbet på siden af Bakkekammen er interessant, og dets lige findes ikke i Danmark.

På skråningen kører rytterne rundt på “hylder”, der er også etableret “buler” i terrænet, såkaldte rollers, og der er anlagt berms, der er hævede kurver, som gør, at rytteren kan holde en højere fart igennem kurven.

På bakken er desuden flere sværhedsgrader ligesom ved skiløjper, så man fra toppen kan vælge at tage en moderat nedkørsel, eller man kan suse af sted på den sorte piste.

Banen er finansieret af Aarhus Kommunes Aktiv Aarhus Puljen, der støtter initiativer til fremme af fysisk aktivitet i det offentlige rum.

Ruten er tilrettelagt i et samarbejde mellem Aarhus Mountainbike Klub, Aarhus 1900 Mountainbike, Esben H. Kronborg og Den Selvejende Institution Hasle Bakker. Anlægsarbejderne er udført af entreprenørfirmaet Brdr. Møller A/S i Brabrand

Læs mere om “Frivillige passer MTB-sporet”