Frivillige på sporarbejde i Hasle Bakker

MTB-sporet passes af en gruppe frivillige, som gerne vil have flere med på arbejdsholdet.

En gruppe frivillige MTB-ryttere har påtaget sig en tung opgave med at vedligeholde mountainbike-sporet i Hasle Bakker.

Flere gange om ugen kan man møde en eller flere af gruppens aktive med skovl og trillebør et sted ude på det 5 km lange MTB-spor, hvor de med sten og grus udbedrer de dybe huller, som uophørligt opstår efter intenst brug og især forværres efter regnskyl.

”Vi bruger stort set al vores fritid herude,” fortæller ægteparret Michael og Helle Almfeldt, som sammen med deres søn Simon og MTB-kørerne Simon Nørgaard og Dan Børgesen udgør den faste kerne i arbejdssjakket Hasle Bakker Trail Builders.

”Vi håber, at vi kan få flere til at komme og hjælpe til med at holde MTB-sporet. Det er ikke bare hullerne, der skal udbedres, det handler også om at klippe græs og brændenælder. Hvis ikke der klippes jævnligt, bliver MTB-sporet bredere og bredere, fordi rytterne ikke kan cykle igennem græs og buske mv. og derfor forsøger at komme udenom,” forklarer Michael Almfeldt. Han understreger, at det ikke kun er hårdt arbejde. Det er også rigtig hyggeligt at være med. Man kan følge sporarbejdet og orientere sig om arbejdsdage på gruppens facebookside – og alle er velkomne. Det er ikke en betingelse, at man selv er cyklist!

Se mere om trailbuilderne her