Spil krolf i Hasle Bakker

koncentration på krolfbanen i Hasle Bakker

Fra april til udgangen af oktober er der mulighed for at spille krolf i Hasle Bakker.

Bag aktiviteterne står tst Senioridræt, der har kyndige instruktører, så du kan få lært den rigtige teknik.

tst Snioridræt har krolftræning om onsdagen fra kl. kl. 10-12.

Spillet foregår på krolfbanen, der er beliggende på græsarealet vest for tst Tennis, Skjoldhøjvej 13 lige syd for Neksøløvej. Buslinje 3A har stop her.

Krolfbanen blev åbnet i 2012 og er blevet et særdeles populært aktivitetssted, hvor mange spændende dyster er blevet afviklet, men hvor der også er god plads til hygge og venskabeligt samvær og mulighed for at etablere nye bekendtskaber.

se mere om krolf i tst Senioridræt her

Fakta om krolf:

Krolf er en blanding af golf og kroket, hvor kroketbuerne er erstattet af huller i plænen. Princippet er, at kuglen skal i hul på færrest mulige slag. Hver spiller har sin egen kugle, køller kan man deles om. En bane har 12 huller. Man vælger selv, hvor mange spillere, der er med i en match. Spillerne slår efter tur ét slag. Man spiller til det samme hul, indtil alle har fået deres kugle i. Alle slag noteres. Hvis man slår en anden spillers kugle i hul, er det bare ærgerligt for den som slår – og heldigt for den, hvis kugle kommer hurtigt i hul. Alle slag noteres på et scorekort. Et sæt med kølle og kugle koster ca. 250 kr.

________________________________________________________________________________________

Festlig åbning af den nye krolfbane i Hasle Bakker

Rådmand Bûnyamin Simsek viste et hidtil ukendt talent for køllespil, da han åbnede den nye krolfbane 13. juni 2012.

Udstyret med en kugle i Venstres blå farve blev rådmand for Teknik og Miljø Bûnyamin Simsek den stolte vinder af åbningsmatchen på den nye krolfbane i Hasle Bakker.

Blot 21 slag skulle krolfdebutanten bruge på de seks huller, der var udvalgt til den historiske match, som blev udkæmpet af 6 spillere fra værtsklubben tst Tilst og Aarhus Kommune. Om det var den matchende partifarve, et hidtil uopdyrket talent for den populære køllesport, begynderheld eller slet og ret den gode stemning på åbningsdagen den 13. juni, der gav rådmanden den præcise svingarm, fortalte han ikke. Men at han er begejstret for banen og de nye muligheder den rummer for både foreningsidræt og mere uorganiserede fritidsaktiviteter, lagde Bûnyamin Simsek ikke skjul på i sin åbningstale, som han holdt umiddelbart før matchen.

”Samarbejde med foreningslivet og frivillige har udviklet denne skønne grønne kile til det, den er i dag. Området var for bare få år siden et sted, der pænt sagt ikke blev brugt til sunde aktiviteter. I dag er det er område, der blomstrer med flere åbne arrangementer hver uge. Det er svært at finde en mere positiv udvikling end i dette grønne område,” fastslog Bûnyamin Simsek, der også fremhævede, at Hasle Bakker nu også bruges flittigt at borgerne på egen hånd.

”Når man færdes i området, er det meget tydeligt, at flere og flere og med mange forskellige etniske bagrunde benytter områdets tilbud, det er jeg også rigtig glad for, fordi det er vigtigt, at alle borgere tager godt imod de tilbud, vi skaber og laver i fællesskab. Der er ikke meget, der virker bedre til at skabe forståelse og accept, end når man mødes og hilser på hinanden i forbindelse med brugen af vores rekreative områder. Motion og bevægelse er vigtigt, det ved vi alle, og det er en af de sikre og bivirkningsfrie måder at holde sig sund på,” sagde rådmanden, og rettede en stor tak til alle, som har været involveret i at udvikle den grønne kile i Hasle Bakker. ”I gør en positiv forskel, som vi ikke kan undvære i samfundet, og som vi ikke kan sætte kroner og ører på,” sluttede Bûnyamin Simsek, inden han begav sig ud på grønsværen.

Trængsel på banerne

To af de stolte tilhørere blandt de op mod 150 fremmødte på åbningsdagen var formanden for Den Selvejende Institution Hasle Bakker, Bent Hviid og formand for tst Senioridræt Bjørn Rasmussen. Det er de to, som i fælleskab har fået skabt rammerne for det nye tilbud. Det er sket i et samarbejde med medarbejdere i Natur og Miljø, der har stået for det praktiske anlæg med banen, der er beliggende umiddelbart vest for tst Tennis på Skjoldhøjvej og Dansk Arbejder Idrætsforening, der har ydet den sportslige assistance med udformningen af krolfbanen, der har 12 huller. Og dem kom der hurtigt trængsel om, da hold efter hold bestående af både garvede krolfere og novicer begav sig ud på banen og erfarede, at den slet ikke er så ligetil endda, og at den formår både at give sved på panden og motion for såvel krop som lattermuskler. Det kom især til udtryk ved det drilske hul nummer 6, hvor mange måtte en tur ned og kravle i krattet, når kuglen kom på afveje.

Aktivt samlingssted

Men det gav for mange blot endnu mere mod på at gå mere seriøst til værks, og Bjørn Rasmussen havde allerede på åbningsdagen op mod 40 forhåndstilmeldinger til den nye afdeling. Der er træning og instruktion i tst-regi hver onsdag kl. 10-12.

”Vi har en plan om, at dette skal blive et aktivt samlingssted. Kom herud og prøv og tag gerne termokanden med,” opfordrer Bjørn Rasmussen.

Tændt guldvinder

Den opfordring skal ikke lyde to gange til Hans Vedster Sørensen. Han garanterer, at han bliver en af banens flittige brugere. Han er bidt af krolf og spiller i forvejen både med naboerne i andelsforeningen, hvor han bor og med mandekluben Kasketkarl på Havkær. ”Krolf er rigtig sjovt og især i mandeklubbben, hvor vi laver vores egne regler og skyder hinanden væk,” griner Hans Vedster Sørensen. Han vandt sølvmedalje på åbningsdagen i spillet på 12 huller. Vinder af Tilst Open 2012 blev Gunnar Østergaard, der akkurat som rådmanden var debuttant. Gunnar Østergaard havde taget turen til Hasle Bakker helt fra Hinnerup og var i den grad tændt på det nye spil og klarede banen på blot 40 slag. ”Krolf er meget socialt og hyggeligt, og nu skal jeg hjem og have det introduceret i grundejerforeningen Gartnervænget i Hinnerup,” lød det med stor overbevisning fra den stolte guldvinder.

Krolf er en af de hastigst voksende sportsgrene i landet. Ifølge konsulent i DAI, Thomas Ahrentz, der instruerede i spillet på åbningsdagen, er der omkring 3500 krolfspillere i Danmark fordelt på ca. 120 klubber.Nyheder » Aktiviteter » Krolf
"Hasle Bakker" is powered by CMIS.