Orienteringsløb for skoleklasserFind vej efter kort og kompas  i Hasle Bakker

I Hasle Bakker har skoleklasser fra 4.-10. klassetrin mulighed for at prøve klassisk orienteringsløb efter kort og kompas. Desuden tilbydes et "selfie" forløb med fotoopgaver undervejs.

Hasle Bakkers skoletjeneste tilbyder skolerne fem forskellige tilrettelagte ruter på distancer fra 2,5 km til 6,1 km med postantal fra 9 til 23. Der er således gode muligheder for, at alle klassens elever kan prøve at gennemføre et orienteringsløb uanset deres fysiske formåen.

Hasle Bakker er med de græsklædteKort og kompas i Hasle Bakker højdedrag og de omgivende enge, skovtykninger, søer, vandløb, de mange kringlede småstier og menneskeskabte installationer et ideelt område til orienteringsløb. Orienteringsruterne er tilrettelagt på det senest opdaterede kort over området.

Inden eleverne sendes af sted, vil de af erfaren orienteringsløber få tilbudt instruktion i kortlæsning, kortets signaturer, afstandsbedømmelse samt brugen af kompas.

Der er fem ruter til brug for klassisk orienteringsidræt. Desuden mulighed for et dfordrende "selfie-løb".

Foto-orientering

Uden at gå på kompromis med de klassiske elementer med kort og kompas i sporten orienteringsløb tilføjes på fotoruten, også kaldet "selfie-turen" et ekstra foto-element, som udfordrer elevernes kreativitet både kropsligt og visuelt.

Eleverne medbringer mobiltelefon med kamera eller et digitalt lommekamera på deres tur.

Ved posterne, som fysisk er lokaliseret ved bl.a. fitnessredskaber og balancebomme, skal eleverne med foto eller film dokumentere deres besøg. Som ekstra moment kan de få til opgave at komponere stedrelevante motorikøvelser. De kan også få til opgave at fokusere på billedæstetikken. Aktiviteterne er således også velegnet som et tværfagligt forløb i f.eks. idræt og billedkunst.

For nærmere information kontakt aktivitetsleder på tlf. 27 88 70 00 eller send en email med forespørgsel til: aktiviteter@haslebakker.dk

Booking: Send en mail til: aktiviteter@haslebakker.dk og skriv hvilket forløb der ønskes, klassetrin, hvilken dato, (skriv gerne flere muligheder)ønsket ankomsttid, antal elever og voksne samt navn på: Skole, lærer, email-adresse og tlf.nr.

Vær gerne hurtigt ude med bookingen, hvis du vil være sikker på at få den dag, du ønsker til din klasse. Tilbuddet er gratis for skoler i Aarhus Kommune. Hvis du beslutter at aflyse et booket forløb så send os venligst en mail hurtigst muligt, så en anden klasse kan få jeres plads. Afbestilling skal foretages senest 8 dage inden den bookede dato. Hvis det sker senere, bliver vi desværre nødt til at opkræve et gebyr på 500 kr.Nyheder » FOR SKOLER » Orienteringsløb
"Hasle Bakker" is powered by CMIS.