Teknik i bakkerne

Natur og teknik går op i en højere enhed i Hasle Bakker. Hele området er spækket med koder og koordinater, som ved hjælp af få tekniske hjælpemidler føjer nye dimensioner til aktiviteterne i naturen både til undervisningsbrug og for den almindelige besøgende.
En mobiltelefon med gps-funktion kan således give ny inspiration til løbeturene ved hjælp af et løbetræningsprogram, der downloades til telefonen og aktiveres forskellig steder på ruterne. Programmet Runningcoach er udviklet af Alexandra Instituttet.

Også listen med gps-koordinater til de 32 faste orienteringsløbs-poster i området kan byde på naturtekniske udfordringer og give mulighed for spændende skattejagter.

Målrettet skoler er der udarbejdet forløb med teknologien som integreret del af undervisningen. Indlæringsprincippet bygger på bevægelse gennem natur, og opgaverne stilles gennem mobilelefon og løses bl.a. med mobilens kamera.
Med udgangspunkt i det system, der bruges til skoleundervisning, arbejdes der på at udvikle et program til brug for foreningslivet.
Arbejdet med disse såkaldte AudioMove forløb foregår i samarbejde mellem Alexandra Instituttet, Teater Katapult og Den Selvejende Institution Hasle Bakker.