Trail builders

Frivillige på sporarbejde i Hasle Bakker

MTB-sporet passes af en gruppe frivillige, som gerne vil have flere med på arbejdsholdet.

En gruppe frivillige MTB-ryttere har påtaget sig en tung opgave med at vedligeholde mountainbike-sporet i Hasle Bakker.

Flere gange om ugen kan man møde en eller flere af gruppens aktive med skovl og trillebør et sted ude på det 5 km lange MTB-spor, hvor de med sten og grus udbedrer de dybe huller, som uophørligt opstår efter intenst brug og især forværres efter regnskyl.

”Vi bruger stort set al vores fritid herude,” fortæller ægteparret Michael og Helle Almfeldt, som sammen med deres søn Simon og MTB-kørerne Simon Nørgaard og Dan Børgesen udgør den faste kerne i arbejdssjakket Hasle Bakker Trail Builders. Gruppen blev etableret i maj måned 2015 og har siden taget initiativ til flere større arbejdsdage på det fem km lange spor, hvor endnu flere frivillige støder til med buskryddere, skovle og spande. Dette har resulteret i at MTB-sporet er blevet genoprettet efter knapt tre års hårdt slid, og at de farlige huller er udbedret.

MTB-sporet blev anlagt for kommunale midler og åbnet i december 2012.

”Vi var en gruppe mountainbike ryttere, som syntes at MTB-sporet efterhånden trængte til en kærlig hånd. Derfor oprettede vi Hasle Bakker Trail Bouilders, og på vores facebookside kan man se hvad vi går og laver,” fortæller Michael Almfeldt.

Arbejdsdage med masser af hygge

Han understreger, at det ikke bare er hårdt fysisk arbejde: ”Det er også rigtig hyggeligt, vi får en masse frisk luft, og vi nyder faktisk at gå herude,” fastslår han, og bakkes op af sin hustru. Og fra begge lyder opfordringen til andre om at slutte sig til trailbuilderne.

”Vi håber, at vi kan få flere til at komme og hjælpe til med at holde MTB-sporet. Det er ikke bare hullerne, der skal udbedres, det handler også om at klippe græs og brændenælder. Hvis ikke der klippes jævnligt, bliver MTB-sporet bredere og bredere, fordi rytterne ikke kan cykle igennem græs og buske mv. og derfor forsøger at komme udenom, ” forklarer Michael Almfeldt.

Man kan følge sporarbejdet og orientere sig om arbejdsdage på gruppens facebookside – og alle er velkomne. Det er slet ikke en betingelse, at man selv er cyklist!